Geschiedenis

Geschiedenis

Juli 2018

Rob Kent wordt benaderd door wijkbewoners van Groenoord die onafhankelijk van elkaar met de vraag kwamen of er mogelijkheden waren om onder begeleiding te fietsen.
Samen met Louis Addens zijn zij met met de twee dames gaan fietsen op een duofiets van Stichting Blijf Fietsen te Vlaardingen.

Tijdens deze fietstocht, waar de twee senioren zeer enthousiast over waren, heeft Rob onderzoek gedaan naar de mogelijkheden een soortgelijke fietsmogelijkheid te organiseren in Schiedam. In het bijzonder in de wijk Groenoord.

Zo kwam hij in contact met Fietsmaatjes.nl, een stichting die in 2012 opgericht werd door het echtpaar Tekla Zwinkels en Jan Burgmeijer. Zij werden in de gemeente Teylingen voor dezelfde vraag gesteld als die Rob kreeg. Deze vraag is verder onderzocht, ontwikkeld en uitgewerkt. Zo ontstond na fietsmaatjes Teylingen uiteindelijk Fietsmaatjes.nl.

September 2018

Rob heeft vervolgens een aantal enthousiaste mensen benaderd die het gedachtengoed van Fietsmaatjes.nl omarmden en gezamelijk de schouders wilden zetten onder fietsmaatjes Schiedam. Gemeente Schiedam werd benaderd die zich aansloot bij dit project en daarin de volle ondersteuning gaf.

15 december 2018

De werkgroep Fietsmaatjes Schiedam die inmiddels bestaat uit negen enthousiaste leden heeft een eerste training gevolgd op Harg-Spaland. We waren al enthousiast over het project, maar na de waardevolle training door Jan Burgmeijer en Tekla Zwinkels is ons enthousiasme alleen maar toegenomen.

April 2019

De eerste duofiets wordt aangeschaft. Cor Heukels, Louis Addens en Rob Kent zijn naar Varseveld gegaan om bij de firma Van Raam de duofiets samen te stellen. Nadat ook een proefrit is gemaakt kon de offerte worden opgesteld. Nadat de gemeente Schiedam onze aanvraag voor een duofiets, gesteund door maatschappelijke partners van de gemeente had gehonoreerd, kon de duofiets besteld worden door Tweewielercentrum Schiedam. Op 3 juli 2019 werd onze eerste duofiets geleverd. Adri, Louis en Rob haalden trots de duofiets op.

13 juli 2019

Wat een belangstelling bij de officiële start van Fietsmaatjes Schiedam. Vele lachende gezichten van gasten, vrijwilligers en genodigden bij het proefrijden op de duofietsen. Wethouder Patricia van aaken, die de opening deed, beleidsadviseur Mirjan Schippers en wijkregiseur Hüseyin Kalyonco straalden bij het zien van zoveel plezier in het fietsen op de duofietsen.
Door visie en inzet hebben Leni, Berthy, Miriam, Cor, Louis, Adri, Bart, Hans, Jeroen en Rob dit voor elkaar gekregen.

28 augustus 2019

Na één maand Fietsmaatjes Schiedam hebben we met elkaar bijna 40 ritten gereden met de gasten. We hebben nu twintig vrijwilligers die regelmatig gaan fietsen met onze gasten uit Schiedam Groenoord. Drieëntwintig gasten die zelf niet meer kunnen fietsen hebben zich bij Fietsmaatjes Schiedam aangemeld.