Vrijwilligers

Vrijwilligers

Onze vrijwilligers

Fietst u graag in onze mooie omgeving en wilt u iemand anders hier ook van laten genieten? Iemand die graag wil fietsen maar dit niet (meer) zelfstandig kan? Ook voor u, als potentiële vaste vrijwilliger staat de duofiets klaar, om samen met een gast een gezellige rit te maken. Uit ervaring blijkt dat onze vrijwilligers hier net zo veel plezier aan beleven als onze gasten.

Wij zijn in de zomer van 2019 van start gegaan. U kunt zich aanmelden voor een dagdeel eens in de veertien dagen, eens in de week of maand. U begint vanzelfsprekend met een gedegen instructie (‘rijbewijs’) voordat u op pad gaat met de kostbare gast en fiets.

Download dit deelnemersformulier. Print het deelnemersformulier, scan het ondertekende formulier en stuur het naar daarna naar info@fietsmaatjesschiedam.nl

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen? Neen dan contact met ons op.

Elke vrijwilliger (Fietsmaatje) krijgt na aanmelding instructie op de duofiets. Zij ondergaan een verplichte training in het fietsen met de duofiets. Zij zullen eerst als gast meerijden om te beleven wat de gast zal ervaren. Daarna zullen zij zelf het stuur ter hand nemen met de instructeur als gast. Fietsmaatjes Schiedam staat voor een persoonlijke en respectvolle benadering van de gasten, met aandacht voor veilig duofietsen, veilige rijstijl en privacy.

De vrijwilligers staan ingeschreven bij Stichting Fietsmaatjes Schiedam en zijn in bezit van een vrijwilligers pas van onze stichting. De vrijwilligers zijn verzekerd via de gemeente Schiedam tegen  Wettelijke Aansprakelijkheid en Ongevallen (VNG).